Formula 3:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto Søren Sviland

Anders Krohn debuterer i formel 3 ved årets motor-festival på Nærbø 14 og 15 august.

 

Søndag 1 august kl 17:00 er neste test med F3 for Anders. Målet med denne testen er å få bedre flyt gjennom ett bestemt parti av banen og få gang på dataloggingen slik at tilbakemeldingene til Anders er korrekte. Ellers så er Anders en svært lærenem sjåfør som tar de signalene har får av meg svært seriøst. Det gjør at fremgangen kommer hele tiden.

Vi gleder oss til søndag.

Været på testen var varmt og vi fikk forhold vi ikke hadde prøvd før. Underveis på testen fikk vi avdekket at vi burde kjørt med oljekjøler, men det gikk greit uten også. I tillegg lærte Anders en ny sving og resultatet lot ikke vente på seg. Beste tid i dag var 43,1 sek og han kjørte ellers konstant på 43,3 og 43,4.

 

 

I dag søndag 25 juli kl 1400 kjører Anders F3 på banen på Reve . Det er trening som skal gjøre han kapabel til å ratte en F3 i gatene på Nærbø den 14 og 15 august dette året.

Men Anders har langt større ambisjoner enn Nærbø. Vi snakker om en internasjonal racingkarriere. Internasjonal F3 er ett viktig trinn på veien og han er allerede i gang.

 

Dette er årets Norgesmester i Formula A og fjorårets ICA Norgesmester i gokart og skulle således være fullt skikket til oppgaven. Det er forøvrig en ren oppvisning som skal kjøres, men det er ett stort løft for Anders. Allerede på onsdag førstkommende er han i cocpit på gokartbanen på Reve for å gjøre seg kjent med bilen.

 

 

Bilen er solgt til Frankrike !!!!

 

Formel 3-bilen er en Dallara 396 med Opel Spiess motor. Bilen har avansert datalogger, en Stack 8103. Parametere som logges er G-krefter, hastighet, styring, gasspådrag, temperaturer og trykk. Det er 4 sett hjul til bilen, slik at en kan ha 2 sett regndekk og 2 sett slicks under løp. Videre er det diverse deler som: reserve hjul, front, nødvendige geardrev., div. hjuloppheng, deler til drivaksler, frontdeksel, oljekjøler og div. smådeler.


Bilen ble kjøpt av Intersport i mars 1996 og kjørt en sesong av en Spansk fører. Chassiet gikk 12 race uten skade i 1996-sessongen og nesten uten testing. Motoren er kjøpt  nyoverhalt av TWR med Motronic 2,2. Stackdisplayet er spesielt tilpasset Dallara F3.

I år 2000 ble det totalhavari på motor p.g.a. registerremmen røk. Motoren ble sendt til Spiess i Tyskland hvor de kasserte det meste og leverte tilbake en motor som var helt up to date med ny topp, veivaksel og råder og stempler.
Bilen kan leies for enkeltrace eller sesong. Med eller uten teknisk assistanse fra TK Racing. Pris for leie er alltid en forhandlingssak, men garantien skal alltid være fullverdig bankgaranti. Utleier TK Racing kan stille med frakt og mekanikertelt hvis ønskelig.